Voinko Auttaa?

Fysioterapia

Käytän fysioterapian keinoja monipuolisesti. Pääasiassa ohjaan harjoitteet kotiin, kuntosalille, lenkkipolulle, arkielämän ergonomiaan. Teen myös kotikäyntejä, sovitusti vaikka vesiliikunnan oheen. Pitkä kokemus fysioterapiassa liikkumisen ja terveyden asioissa on kehittänyt uskallusta luovuuteen ratkaista tuki- ja liikuntaelinten liikehoidollisia ongelmia. Manuaalisessa hoidossa käytän lukuisia fysioterapian lisäkoulutuksen tieto/taitoja mm.neuraalikudoksen mobilisointia, C1-2 tason rangan ja raajanivelten ja fasciamobilisoinnin oppeja.

Hinta alk.45-60min./50e


 

MDT (McKenzie)

Lähestymiseni selkäkipuihin täydentyi mullistavasti MDT-koulutuksen myötä. Siinä 1.ajatus on rangan välilevyn tilanne. Raajojen hoidossa nivelen kunto. Tutkimuksen kautta johtopäätösten teko, koehoito ja ohjattu itsenäinen harjoittelu on menetelmän perusta. Maailmanlaajuisesti tutkittu liike- ja asentomekaniikkaan pohjautuva menetelmä, jota päivitetään parin vuoden välein.

 

Akupunktio

Olen todennut akupunktion hyväksi fysioterapian työkaluksi. Akupunktiolla voi hoitaa monenlaisia vaivoja. Akupunktiopisteiden käsittely herättää soluinformaatiotoiminnan säätelemään kehon hormoneja ja aineenvaihduntaa. Kehon omat hoitavat mekanismit toimivat neurofysiologisen hermoston reaktioiden kautta. Hoitokohteena pääasiassa kipu ja lihasjännitys. Aikaansaa kipua lievittävää morfiini- ja endorfiiniyhdisteiden syntyä. Kohtuullista näyttöä on päänsärky, alaselkä-, ja tenniskyynärpään hoidossa. Korva-akupunktiota käytetään paljon rentoutus- ja vieroitushoidon tukena.

 

Fascia Mobilisaatio (Stecco)

Biomekaaninen manuaalinen malli, joka helpottaa ymmärtämään tuki- ja liikuntaelinten ongelmien syitä kalvorakenteiden kautta. Sidekudos ja kalvorakenteiden toiminta on merkittävässä osassa liikkuvassa kehossa. Liikettä jarruttavien tukosten avaaminen, fascialinjoilla, kaukaakin ongelmasta, tuovat kalvojen liukumisen kautta helpotusta useaan liikkumisen ongelmaan ja kipuun. Todellakin hyviä tuloksia. Kansainvälisesti tutkittu ja käytetään paljon.

 

Hieronta

"Käsiala on jokaisen oma." Kädentaitoni ovat muovautuneet vahvan teoriapohjan ja pitkän kokemuksen kautta. Pyrin tekemään työni aina asiakasta kuunnellen, keskittyen juuri hänen ongelmiinsa ja hoitomahdollisuuksiin. Voin valita erilaisen tekniikan eri asiakkaille, eri tilanteissa, se on työni rikkautta.

 

Teippaus

Teippausta voi käyttää terapeuttisen harjoittelun tukena ja kivun lievityksenä. Elastinen ihoystävällinen kinesioteippaus lievittää kipua, lisää nivelliikkuvuutta, ohjaa liikettä ja asennonhallintaa. Apuna turvotuksen vähentämiseen lymfakiertoa edistämällä. Lihaksen rentouttamiseen tai aktivointiin, nivelen tai lihaksen optimaalisen toiminnallisuuden säätelyyn. Lyhytaikainen joustamaton urheiluteippaus stabiloi nivelen, rajoittaa liikettä ja tukee hermostollista kontrollia esim.lihasepätasapainossa.

Personal Trainer

Olen kouluttautunut (FAF, FitnesAcademyFinland 2003) oma valmentajaksi suomen ensimäisten PT-kurssilaisten joukossa. Suosittelen omavalmentajaa yhteistyökumppanini Pia Nikulan PT-palveluita.
 

Luonto ja eläinavusteinen toiminta

Olen tehnyt fysioterapiaa asiakastyötä hevosen avustuksella, hyvin kokemuksin. Olen kouluttautunut sosiaalipedagogiseen hevostoimintaan Itä-Suomen Yliopistossa. Osallistuin GreenCare -Luonnollisesti hankkeeseen, josta opintonäytteenä tietokortti toiminnastani. Olen saanut sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjaajan nimikkeen, alan laatukäsikirja on työstämisvaiheessa. Toimintaan osallistuu tällähetkellä mm. nuorisokodin ja sosiaalihuollon asiakkaita sekä  mielenterveyskuntoutujia. Toimin palveluntuottajana Lapin AMK:n "Henki ja elämä" hankkeessa 2021-2023.

Hinta alk.60-90min/80e

                                      Yhteistyöverkosto

Kiitos kannustaville yhteistyökumppaneille! Yhteistyössä on voimaaa! Aina innostava, energinen, tykätty PT Pia Nikula ja hänen kuntosali, Keminmaan ratsastuskeskus, ulkoliikuntakeskus Kallin hiihtokeskus,  Suomen ratsastajainliiton hyväksymä valmentaja Niina Kirjorinne.

Maksuvälineinä käy myös: